Vremenska prognoza: I danas tropske vrućine, evo gde su ipak mogući pljuskovi

Izvor: BKTV News, 11.Avg.2018, 06:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vremenska prognoza: I danas tropske vrućine, evo gde su ipak mogući pljuskovi

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, na severu zemlje uveče i u toku noći moguća pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljevinom.

Duvaće slab i umeren, u južnom Banatu i donjem Podunavlju poveremeno i jak, jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće od 14 do 21 stepena, a najvšna dnevna od 30 do 33 stepeni.

Insekti uzimaju danak, dvoje preminuo od uboda: Ovo je razlog najezde stršljenova u Srbiji

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<

Očekuje se relativno povoljan uticaj biometeoroloških prilika na hronične bolesnike. Izvestan oprez se savetuje osobama sa oboljenjima srca i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti problemi sa snom, razdražljivost i glavobolja. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i adekvatna zašita od UV zračenja. Oprez se savetuje svim učesnicima u saobraćaju.

Kako prepoznati sunčanicu i toplotni udar: Ovo su znaci za uzbunu! (+SAVETI)

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.