Vremenska prognoza: Danas obilnije padavine i olujni vetar, na snazi meteoalarm

Izvor: BKTV News, 06.Jul.2018, 06:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vremenska prognoza: Danas obilnije padavine i olujni vetar, na snazi meteoalarm

Ne zaboravite kišobran ako planirate da podne provedete van kuće.

U Srbiji će danas biti toplo, a od sredine dana očekuje se naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koje će prvo zahvatiti zapadne, a uveče i tokom noći proširiće se i na ostale krajeve.

Intenzivniji grmljavinski procesi na zapadu i severu Srbije lokalno će usloviti pojavu grada, olujni vetar i obilnije padavina.

FOTO: Printscreen RHMZ

Vetar slab >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << do umeren jugoistočni, posle podne u skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura od 15 do 20 stepeni, najviša dnevna od 29 do 32 stepena.

RHMZ upozorava na obilnije padavine od 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom za kratak vremenski period, kao i na intenzivnije grmljavinske procese koji će lokalno usloviti pojavu grada, olujni vetar i obilnije padavine.

Na snazi je crveni meteoalarm.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Očekivane biometeorološke prilike mogu nepovolјno uticati na hronične bolesnike i osetlјive osobe. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu razdražlјivosti i poremećaja sna. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana koncentracija.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.