Vreme narednih dana OPASNO: Slede nam tropski dani i noći, olujni vetar i visoko UV zračenje (TABELE)

Izvor: BKTV News, 09.Avg.2017, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme narednih dana OPASNO: Slede nam tropski dani i noći, olujni vetar i visoko UV zračenje (TABELE)

Pre subote ništa od zahlađenja!

Republički hidrometeorloški zavod na svom sajtu izdao je upozorenje za područje Srbije na visoke temperature sve do 11. avgusta.

Kako navode iz RHMZ, do petka će biti vrlo toplo, u većini mesta sa maksimalnom temperaturom od 37 do 40 stepeni, a očekuju se i tropske noći sa minimalnom temperaturom iznad 20 stepeni!

Упозорење за подручје Србије на високе температуре до 11.08.2017. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << (важи од 08:35 09.08.2017. до 08:35 11.08.2017.) pic.twitter.com/l1WYFXSRXx

Isto upozorenje je na snazi i za Beograd, gde se do petka očekuju maksimalne temperature oko 39, a minimalne oko 25 stepeni.

Istovremeno, na snazi je i meteorološka najava da će u Banatu, Pomoravlјu i Podunavlјu duvati umeren i jak jugoistočni vetar (topla košava), koji će na jugu Banata povremeno dostizati udare olujne jačine (više od 17 m/s).

Vetar će posle podne i uveče biti u kratkotrajnom slablјenju, a sutra ujutro ponovo u pojačanju. Košava će povremeno duvati sve do petka uveče, upozorava RHMZ.

Crveni meteoalarm je na snazi u većem delu Srbije, a u Beogradu, Bačkoj, Banati u istočnoj Srbiji je narandžasti, navodi se na sajtu RHMZ. Osim zbog visokih temperatura, narandžasti meteoalarm je snazi zbog jakih udara vetra i to u Banatu.

Meteoalarm za 9. avgust, izvor RHMZ

Meteoalarm za 10. avgust, izvor RHMZ

Meteoalarm za 11. avgust, izvor RHMZ

U petak se očekuje i grmljavina u pojedinim delovima zemlje, pa je zato na snazi žuti meteoalarm i to na jugozapadu, zapadu i severu zemlje.

Prognoza RHMZ za Beograd

Prognoza RHMZ za Niš

Osim vrućine, preti i UV zračenje koje je u narednim danima vrlo visoko.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.