Izvor: B92, 27.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vratilo se stotinak Srba u Vitinu

Kosovska Vitina -- U Kosovsku Vitinu u subotu se vratilo još dvadesetak Srba, tako da je trenutno u ovom gradu u Kosovskom Pomoravlju blizu sto pripadnika srpske zajednice, potvrdio je direktor osnovne škole Mitar Stanojević. On je rekao da četrdesetak Srba nema gde da se vrati, jer su im kuće izgorele do temelja a da se van Vitine, u obližnjim srpskim selima nalazi još osamdesetak Srba.

U Vitini je ponovo na snazi policijski čas od 21,00 do 06,00 časova ujutru, iako je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pre nekoliko dana ograničeno kretanje bilo skraćeno na vreme od 23,00 do 05.00 časova.

Izgorele i unuštene kuće Srba u ovom gradu i danas su obilazile ekipe sastavljene od predstavnika lokalnih vlasti-Albanaca i predstavnika medjunarodne zajednice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.