Vojvodina atraktivna destinacija za nemačke investitore

Izvor: RTS, 07.Nov.2018, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina atraktivna destinacija za nemačke investitore

Ambasador Nemačke Tomas Šib izjavio je da je Vojvodina atraktivna destinacija za nemačke investitore, te da će pomoći da se taj trend održi i unapredi.
Šib je posle sastanka sa predsednikom pokrajinske vlade Igorom Mirovićem rekao i da je Vojvodina simbol tolerancije i multietničkog života, što, kako je naveo, potvrđuje nemačka nacionalna manjina koja živi u pokrajini.

Mirović i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Šib su razgovarali o intenziviranju saradnje Vojvodine i nemačkih saveznih pokrajina i rezimirali dosadašnju saradnju.
"Želimo da održimo i unapredimo nivo odnosa koje imamo", rekao je Mirović.
Predsednik pokrajinske vlade je ocenio da je poslednjih godina znatno unapređena saradnja sa nemačkim saveznim pokrajinama, a posebno sa pokrajinom Baden Virtemberg, te da je važno u narednom periodu obnoviti, proširiti i unaprediti sporazum AP Vojvodine sa distriktom Štutgart.
Podsetivši da u Vojvodini posluje 50 nemačkih kompanija, predsednik Mirović rekao je da je značajno održati nivo direktnih nemačkih investicija u pokrajini.
"Pokrajinska vlada će nastaviti da kroz promociju potencijala AP Vojvodine, kao i kroz povezivanje privrednih komora, naučnih instituta i univerziteta postojeću ekonomsku saradnju unapredi", rekao je Mirović.
"Intezivirati saradnju Novog Sada sa nemačkim gradovima"
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ambasador Nemačke razgovarali su o saradnji Novog Sada sa gradovima u Nemačkoj, posebno sa pobratimskim Dortmundom i gradom Ulmom pre svega, a u okviru Dunavske strategije.
Nemački ambasador ocenio je da je najvažnije da se saradnja nastavi, ali i da je treba intenzivirati, u cemu će ambasada pružiti podršku u okviru svojih mogućnosti.
Šib je čestitao Novom Sadu na prestižnoj tituli Evropske prestonice kulture 2021, a Vučević ga je upoznao s međusobnom povezanošću gradova dve zemlje kroz projekte Evropska prestonica kulture 2021 i Omladinska prestonica Evrope 2019.
Ambasador Šib, kome je ovo prva zvanična poseta Novom Sadu, zahvalio je na gostoprimstvu i izrazio spremnost da se nastavi sa negovanjem postojećih veza kao i uspostavljanjem novih partnerstava i oblika saradnje, te poručio da Srbija u procesu evrointegracija uvek može računati na Nemačku kao na pouzdanog i poštenog partnera.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.