Vojska i civili protiv nepogoda

Izvor: B92, 09.Jun.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska i civili protiv nepogoda

Titel -- Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Zdravko Ponoš izjavio je da vojne i civilne strukture treba zajedno da deluju u sprečavanju posledica elementarnih nepogoda.

"Cilj vežbe bio je, između ostalog, da se vidi da oni koji dele odgovornost prilikom vanrednih događaja treba da rade zajedno", rekao je Ponoš po završetku vežbe, održane kod Titela, na prostoru uzvodno od mosta preko Tise. Načelnik Generalštba vojske Srbije čestitao je učesnicima vežbe na njenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspešnoj realizaciji.

Pripadnici Vojske Srbije izveli su vežbu u kojoj su prikazali pružanje pomoći civilnom stanovništvu u otklanjanju posledica poplava.

Vežba "Angažovanje jedinica Kopnene vojske na spasavanju ljudi i materijalnih dobara sa područja zahvaćenih poplavama" izvedena je u okviru redovne obuke komandi i jedinica Kopnene vojske.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.