Vojska će jačati kroz reforme

Izvor: Politika, 05.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska će jačati kroz reforme

U Nišu juče formirana Treća brigada kopnene vojske i Mešovita artiljerijska brigada Vojske Srbije

Niš – Reformama koje su započete, Vojska Srbije će stalno jačati, podizati svoje borbene potencijale i uvek biti snažan faktor odvraćanja svakoga koji bi ugrozio bezbednost naše zemlje. Ovo je juče na svečanosti formiranja Treće brigade kopnene vojske i Mešovite artiljerijske brigade Vojske Srbije u kasarni "Mija Stanimirović" u Nišu rekao predsednik Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Boris Tadić i naglasio:

– Nema evropske i demokratske budućnosti Srbije bez sopstvene vojske koja će kroz reformske procese biti sve jača i organizovanija. Formiranje brigade, kao garanta snage Vojske Srbije, njene demokratske i evropske budućnosti samo dokazuju da sve reforme koje se realizuju ovih godina i u vrlo teškim okolnostima na kraju moraju imati rezultat i za našu zemlju i za naše vojnike. Pretpostavka za taj konačan rezultat jeste dalji nastavak reformi i transformacija naše vojske u skladu sa strategijskim pregledom odbrane, kao i sredstava koja Vlada Srbije mora da uloži u razvoj, transformaciju i modernizaciju Vojske. U isto vreme vodiće se i posebna briga o vojnicima i oficirima koji moraju imati rešene egzistencijalne zahteve – rekao je Tadić.

Kao i u svakoj drugoj zemlji Vojska Srbije biće faktor spoljne politike Srbije i "institucija kojom se mi dičimo ne samo unutar zemlje već i u čitavom svetu", rekao je Boris Tadić i dodao.

– Treća brigada Kopnene vojske i Mešovita artiljerijska brigada Vojske Srbije deo su naše nove vizije vojske. Ubeđen sam da svi oni koji sada rukovode vojskom mogu svaki posao završiti na najbolji mogući način.

U kasarni "Mija Stanimirović " u Nišu svečanosti povodom formiranja Treće brigade Kopnene vojske i Mešovite artiljerijske brigade Vojske Srbije, pored predsednika Tadića prisustvovali su ministar odbrane Dragan Šutanovac, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Zdravko Ponoš, predstavnici komandi i jedinica Vojske Srbije i predstavnici vojnih misija više zemalja u našoj zemlji.

T. Todorović

[objavljeno: 05.06.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.