Izvor: B92, 09.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska: Običan incident

Beograd -- VSCG ocenjuje da je incident u požarevačkoj kasarni obično narušavanje discipline i da nema drugih motiva.

Vojnik Anis Mašović iz Prijepolja je 3. juna na konferenciji za novinare u Novom pazaru najavio tužbu protiv Srbije i Crne Gore zbog teških telesnih povreda zadobijenih 25. maja u kasarni u Požarevcu.

Generalštab Vojske SCG ovim povodom saopštava da je vojna organizacija u toj kasarni brzo i efikasno postupila i preduzela sve potrebne mere >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se incident ne širi i da se nastalo stanje što pre razreši naglasivši da incident nije bio obojen nacionalnom pripadnosću kako je, prema njihovim navodima, to na konferenciji u Novom Pazaru potencirano.

"Dana 25. maja ove godine, prilikom razduživanja opreme i pripreme vojnika za prekomadu, došlo je do koškanja između vojnika Draka Stanara i Anisa Mašovića, nakon što je vojnik Stanar slučajno kamenčićima pogodio Mašovića. Koškanje se završilo verbalnim duelom", piše u saopštenju.

Dodaje se da je istog dana oko 22.30 grupa vojnika upala u spavaonicu Mašovića gde su ga "ćebovali". Prema izjavi Mašovića, incident je kratko trajao jer su se probudili ostali vojnici u spavaoni, a on sam je osetio nekoliko udaraca u predelu noge i kuka, bez većih posledica.

31. maja Mašović je otpušten iz vojske, a utvrđivanjem disciplinske odgovornosti za taj događaj najodgovornijim akterima izrečen je vojnički pritvor, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.