Izvor: Glas javnosti, 30.Jul.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojsci potrebni borbeni avioni

BEOGRAD - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) general-potpukovnik Miloje Miletić  posetio je 98. avijacijsku bazu na aerodromu Lađevci i istakao da svi relevantni faktori u državi treba da znaju da je vojsci potrebna nabavka novih, kvalitetnih borbenih aviona, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Miletić je, kako se navodi u saopštenju, avionom Galeb G-4, kojim je upravljao zamenik komandanta 241. lovačko-bombarderske eskadrile major Dejan Želi, obavio navigacijski let iznad >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << centralne Srbije.

Posle sletanja, Miletić je izrazio zadovoljstvo i letom i utiscima koje je stekao tokom posete 98. avijacijskoj bazi, a posebno naporima koje pripadnici jedinice ulažu u očuvanje operativne sposobnosti.

"Leteo sam avionom Galeb G-4 i na taj način želeo da iskažem poverenje u tehniku sa kojom raspolažemo i ljudstvo koje imamo, pilote koji upravljaju vazduhoplovima i tehničare koji ih održavaju", rekao je on.

On je naglasio da se divi naporima koje ti ljudi ulažu u očuvanje i podizanje operativnih sposobnosti jedinice u aktuelnim uslovima.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.