Vojni veterani na sastanku sa ministarkom finansija

Izvor: Blic, 15.Jul.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojni veterani na sastanku sa ministarkom finansija

Predstavnici vojnih veterana sa juga Srbije koji traže isplatu zaostalih ratnih dnevnica stigli su danas oko 11 sati u Beograd gde bi trebalo da ih primi ministarka finansija Dijana Dragutinović.

Jedan od članova veterana nekadašnje treće armijske oblasti Dušan Nikolić izrazio je očekivanje da će na današnjem sastanku biti postignut dogovor o isplati zaostalih dnevnica veteranima koji su bili na Kosovu tokom NATO bombardovanja.

"Očekujemo da ono što je dogovoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa Mirkom Cvetkovićem, bivšim ministrom finansija bude sprovedeno u delo. Obećano nam je da ćemo dobiti isti iznos kao rezervisti Topličkog okruga, odnosno 200.000 dinara po borcu", rekao je Nikolić novinarima.

Ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni, on je najavio radikalnije proteste.

Devetorica vojnih veterana od 2. juna štrajkuju u sali Doma sindikata u centru Kruševca, a prvih 14 dana štajkovali su glađu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.