Vojni i policijski sindikati najavljuju novi protest i upozoravaju da je najavljen i kontramiting

Izvor: Blic, 22.Dec.2016, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojni i policijski sindikati najavljuju novi protest i upozoravaju da je najavljen i kontramiting

Vojni sindikat Srbije (VSS) i Policijski sindikat Srbije (PSS) najavili su danas da će u subotu u podne, ispred Vlade Srbije, održati novi protest zbog lošeg socijalnog položaja pripadnika snaga bezbednosti i upozorili da "neko iz vlasti" želi da u isto vreme i na istom mestu organizuje kontramiting "pod opskurnim nazivom".

- Ta skupina koju je organizovao neko iz vlasti želi da organizuje u isto vreme i na istom mestu ispred Vlade Srbije kontramiting pod opskurnim nazivom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Nije vojnik p..ka". U pitanju su navodne paranacionalističke i pararuske, veteranske grupe koje šalju na vojsku i policiju. Da li to neko planira krvoproliće nad sopstvenim snagama bezbednosti, želimo da pitamo nadležne - navodi se u saopštenju ta dva sindikata.

PSS: Ne želimo sukobe

Predsednik PSS Veljko Mijailović rekao je da ti sindikati ne žele da se sukobljavaju sa bilo kim već da žele da se na miran, demokratski i zakonit način izbore za što bolji materijalni i socijalni status policajca i vojnika.

- Zato nam nije jasno zašto bi neko na ovaj način provocirao sukobe, te protiv vojnika i policajaca organizovao kontramiting koji može da ima dramatične posledice. Mi se svakako nećemo povući. Ako se nismo povukli pred albanskim teroristima i NATO bombama, sigurno se sada nećemo povući. Mi uprkos tome nećemo pozvati naše članstvo da nam se pridruži na protestu, već će po planu protestovati samo članovi Upravnih odbora - rekao je Mijailović.

VSS: Kome trebaju incidenti?

Predsednik VSS Novica Antić ocenio je da je neverovatno da neko želi da na vojsku i policiju šalje kontramitingaše da prave incidente, a da ne shvati da će vojska i policija to odmah saznati.

- Ipak smo mi bezbednosni sektor u ovoj zemlji, te ne znamo čiji je interes da se huškaju huligani na naša dva sindikata koji su najveća snaga u ovoj zemlji. Mi znamo ko stoji iza ovoga, a to svakako nije interes države, jer interes države Srbije mi, pre svih drugih, štitimo - rekao je Antić.

Protest vojnog i policijskog reprezentativnog sindikata biće održan u subotu, 24. decembra, u podne ispred zgrade Vlade Srbije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.