Izvor: B92, 06.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojna vežba NATO-a na Kosovu

Priština -- Na Kosovu je u nedelju počela vojna vežba rezervnih snaga NATO-a pod nazivom "Odlučni napori 2005".

KFOR je demantovao da je ta vojna vežba povezana sa eventualnim strahom od izbijanja nemira na Kosovu, na prvu godišnjicu prošlogodišnjeg martovskog nasilja. KFOR navodi da je cilj vojne vežbe poboljšanje bezbednosti na Kosovu i da se vežbom upućuje snažna poruka da su NATO i medjunarodna zajednice rešeni da na Kosovu garantuju mir i bezbednost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Komandant Multinacionalne brigada Kfora sektora jugozapad, nemački general Rihard Rosmanit izjavio je na konferenciji za novinare u Prištini da su na Kosovo danas doputovali oficiri NATO koji će rukovoditi manevrima. "Ova operacija je planirana u leto prošle godine i to je rutinska vojna vežba rezervnih snaga NATO-a i ima za cilj da osposobi svoje jedinice da u svakom trenutku brzo reaguju u regionu Balkana", rekao je Rosmanit.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.