Izvor: Glas javnosti, 22.Nov.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojna saradnja u sportu

BEOGRAD - Ministar odbrane Dragan Šutanovac otvorio je juče Evropsku konferenciju Međunarodnih vojnih sportova (CISM), kojoj prisustvuju predstavnici 36 od 41 evropske zemlje članice te asocijacije.

Šutanovac je izrazio uverenje da će gosti iz Srbije poneti lepe utiske i iskoristio priliku da čestita jubilej - 60 godina postojanja CISM.

- Sport je bio i ostao jedan od najefikasnijih načina za ostvarivanje kvalitetnih kontakata među zemljama, armijama, vojnicima i nacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << - rekao je ministar i dodao da je Srbija za pet godina članstva učestvovala u 50 različitih aktivnosti CISM.

Na ovogodišnjoj Evropskoj konferenciji CISM učestvuje 118 predstavnika evropskih zemalja i najveći je takav skup koji je organizovan do sada. Republika Srbija od 2003. godine je članica te međunarodne organizacije za vojne sportove, koju su priznale Ujedinjene nacije i Međunarodni olimpijski komitet.

Vojska Srbije sledeće godine će biti domaćin 42. maratona CISM, međunarodne vojne asocijacije koja okuplja armije 131 države sveta.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.