Vodnik Ivan Ristić dobitnik priznanja Najplemenitiji podvig godine

Izvor: RTS, 24.Jan.2018, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodnik Ivan Ristić dobitnik priznanja "Najplemenitiji podvig godine"

U tradicionalnoj akciji "Večernjih novosti" - "Najplemenitiji podvig godine", žiri je odlučio da stariji vodnik Ivan Ristić, pripadnik 11. pešadijskog bataljona Prve brigade Kopnene vojske, bude dobitnik 55. prestižne titule najplemenitijeg pojedinca u 2017. 
Stariji vodnik Ristić je 5. novembra prošle godine, rizikujući svoj život, spasio ženu koja je napadnuta nožem u Pančevu, navedeno je u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saopštenju Ministarstva odbrane.

U obrazloženju žirija, kojim je predsedavao akademik Matija Bećković, njegovo delo je okarakterisano kao "baklja plemenitosti".
"Ivan je dao najlepši primer naše, ljudske strane hrabrosti i čoveštva", rekao je tom prilikom Bećković. 
Od stotina onih koji su nemo posmatrali maltretiranje žene, samo Ivan se odvažio da skoči na nasilnika i spreči ga u naumu da je ubije.
Svedoci su rekli da se bacio na njega u trenutku kad je oštricu noža primakao ženinom vratu.
Inače, ministar odbrane Aleksandar Vulin je u novembru 2017. godine, nagradio starijeg vodnika Ristića za iskazanu nesebičnost i hrabrost.
Priznanja za najplemenitiji podvig godine biće uručena 13. februra u Skupštini grada Beograda.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Najplemenitiji 2017: Vodnik Ristić spasao devojku od noža, a stotinu posmatralo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2018

U tradicionalnoj akciji "Večernjih novosti" - "Najplemenitiji podvig godine", žiri, kojim je predsedavao akademik Matija Bećković, odlučio je da stariji vodnik Ivan Ristić iz Leskovca, pripadnik 11. pešadijskog bataljona Prve brigade Kopnene vojske, bude dobitnik 55. prestižne titule najplemenitijeg...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.