Voda donosi novac

Izvor: Glas javnosti, 01.Okt.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda donosi novac

ČAJETINA - Istraživački tim dr Dejana Milenića iz Centra za obnovljive vodne energetske resurse Rudarsko-geološkog fakulteta iz Beograda tvrdi da je Zlatibor veoma bogat podzemnim vodama.

Tim Dejana Milenića posle sedmomesečnog istraživanja izradio je studiju podzemnih vodnih resursa na Zlatiboru i mogućnost njihovog korišćenja. Istraživanje je finansirala Skupština opštine Čajetina. U studiji se ukazuje na mogućnosti korišćenja podzemnih voda, kako hladnih, tako i mineralnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i termalnih, kojima taj kraj raspolaže.

Grejanje hotela

S obzirom da termalnih voda ima svuda po obodima ove planine, od Pribojske banje pa nadalje, pretpostavka je da i drugi delovi planine u dubinama kriju zalihe termalnih voda čija bi temperatura mogla biti i preko 30 stepeni. U hotelu „Olimp“ na Zlatiboru planiraju da vodu iz izvora koji je otkriven letos u dvorištu hotela i koji se na površini pojavio kao pravi gejzir koriste pored ostalog i za grejanje hotela, vode u bazenima.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.