Vlast sebe ocenila četvorkom, a građani joj dali jedinicu

Izvor: Blic, 06.Jan.2011, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlast sebe ocenila četvorkom, a građani joj dali jedinicu

POŽAREVAC - Vlasti u Požarevcu ocenile su svoj učinak u 2010. godini solidnom četvorkom, ali je u anketi lokalnih medija dobila jedinicu. Više od polovine ispitanika ocenilo je rad lokalnih čelnika sa “katastrofalan”, dok mu je ocenu dobar dalo samo 0,5 odsto učesnika ankete.

Čelnici Požarevca ocenili su svoj rad u 2010. godini četvorkom na skali od jedan do pet, ali rezultati ankete požarevačkog sajta www.boom93.com govore potpuno drugačije. Od 200 posetilaca ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sajta koji su glasali, 78 odsto smatra da je lokalna vlast radila katastrofalno ili loše.

Gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević kaže da bi anketa, da bi dala pravu sliku mišljenja građana, morala da bude sprovedena na većem uzorku i sa drugačijim pitanjima.

- Kada bi onih 50 odsto građana pitali šta je to katastrofalo, možda ne bi ni znali da odgovore, a isto tako i kada bi ih pitali šta je gradska vlast uradila, verovatno 50 odsto građana ne bi ni znalo odgovor. Lično sam zadovoljan šta je do sada uradila lokalna samouprava, jer smo počeli od minusa, a ne od nule. U lokalnoj samoupravi zatekli smo katastrofalno stanje, da nije bilo planskih akata, nema katastra nepokretnosti, puno nerešenih imovinsko pravnih odnosa i to nam je sve otežavalo realizaciju investicija. Nismo imali ni regulacione planove za grad, niti za industrijsku zonu ili obilaznicu oko Požarevca i za put prema Kostolcu. Zato je moguće da su građani nezadovoljni jer ne vide rezultate rada vlasti, pošto se još bavimo papirima kako bi mogli da realizujemo planove - kaže Milosavljević.

On dodaje da će prava mera rada vlasti biti vidljiva na kraju mandata.

- Skoro svi projekti koji su obećani biće završeni ili će biti u toku, kao na primer regionalna deponija, koja se ne može završiti u jednom mandatu. Optimista sam, jer je ova vlast na pravom putu da sugrađanima omogući bolji život - rekao je gradonačelnik. On navodi da je od vidljivih poslova urađena rehabilitacija vodosnabdevanja vredna pet miliona evra.

- Pored toga, urađeni su novi kilometri kanalizacije i putne mreže, u selu Petka rešili smo problem vodosnabdevanja, a počeli smo za Drmno, Kličevac i Rečicu da gradimo male fabrike vode. U Klenovniku smo na vrelovod priključili 80 domaćinstava, a u Starom Kostolcu započeli smo izgradnju nasipa vrednog 140 miliona dinara. U prosvetu je uloženo više od sto miliona dinara. U ovoj godini kreću dve kapitalne investicije, zapadni fekalni kolektor i kišni kolektor na Knez Miloševom vencu. Uradićemo ove godine i kružni tok na Bulevaru, srediti gradski park i započeti pripreme za otvaranje pešačke zone - kaže Milosavljević.

U požarevačkom Radiju "Boom 93” u okviru kog radi i sajt na kom je sprovedena anketa kažu da ona može, ali i ne mora da izražava njihov politički stav.

- Ako postavimo pitanje njene relevantnosti, moramo da napomenemo da drugih istraživanja na ovu temu nije bilo. Ako posmatramo rezultate ankete, činjenica je da je na stavove ljudi uticala ekonomska kriza u zemlji, to za Požarevac uglavnom zavisi od termoelektrana i kopova u Kostolcu i doznaka gastarbajtera, kao i da nijedan veći investitor nije ušao u grad u poslednjih 10 godina i da nisu otvarana nova radna mesta. To može da bude posledica lošeg rada prethodnih vlasti. Aktuelne vlasti u Požarevcu su pokrenule donekle priču o izgradnji industrijske zone u Požarevcu, ali takođe postoji problem lošeg marketinga aktuelnih vlasti u Požarevcu - kažu na Radiju "Boom 93”.

Anketa - Kako ocenjujete rad gradskih vlasti Požarevca

- Momčilo Veljković: Radili su prihvatljivo, ali nisu ispunili sva data obećanja. Mislim da će u ovoj godini popraviti ono što su propustili.

- Saša Valjarević: Lokalna vlast je loše radila, velika obećanja, a mala realizacija. Gorući problem Požarevca izgradnju industrijske zone nisu rešili, a privreda je ovde posle privatizacije zamrla.

- Danijel Rašković: Vlast je dobro radila, konačno je sredila fasade zgrada u centru grada, a sređeni su i neki trotoari. Vidim da je nešto rađeno i na školama, ali mislim da mogu i više i bolje.

- Marija Reljin: Smatram da ništa nisu učinili da mladi lakše dođu do nekog posla. Vidim da je moja generacija bez posla, da je nezadovoljna i da svi gledaju da odu iz Požarevca.

Ocena Broj glasova Procenat

Odlično 1 0,50

Dobro 23 11,38

Loše 57 28,22

Katastrofalno 100 50

Nermam komentar 19 9,5

UKUPNO 200

*Izvor: www.boom93.com

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.