Izvor: B92, 11.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlast i medijski standardi

Beograd -- Kasnijim izmenama delova zakona koji se odnose na Savet RRA pojačan je uticaj vlasti na izbor tog tela, smatra Rade Veljanovski.

Profesor Fakulteta političkih nauka Rade Veljanovski smatra da trogodišnje odlaganje sprovođenja Zakona o radio-difuziji i njegove kasnije izmene pokazuju da postpetooktobarske vlasti nikada nisu istinski prihvatile primenu evropskih standarda u medijskoj sferi.

Prema rečima Veljanovskog, izbor u javnosti osporavanih kandidata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za članove Saveta RRA još više je pobudio sumnju da političke strukture imaju druge interese u odnosu na opšti interes građana. "Odluka o suspendovanju emitovanja programa BK televizije u skladu je sa zakonom, ali način na koji je to učinjeno nije dobar", izjavio je Veljanovski.

Međutim, profesor Pravnog fakulteta Vladimir Vodinelić se ne slaže sa stavom Veljanovskog: "Ta odluka nije zakonski ispravna i predstavlja direktno mešanje u medijsku sferu i označava povredu slobode medija, koja je centralni pojam slobode izražavanja."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.