Izvor: Blic, 25.Okt.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnici sami uklonili nelegalne objekte kod Pirota

Manjina vlasnika sama je uklonila nelegalne objekte na obalama Zavojskog jezera, kod Pirota, a inspekcija je najavila da će ukloniti preostale objekte.



Rok za uklanjanje objekata istekao je juče, a svoje objekte uklonilo je 45 od 225 vlasnika.

Republički inspektor zaštite i korišćenja prirodnih dobara Milan Štetić rekao je za agenciju Beta da je i juče obilazio teren oko jezera i zatekao pojedine vlasnike da pakuju stvari u prikolice i uklanjaju svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << objekte.

"Uglavnom su do sada sklonjene drvene barake, kamp prikolice i baraka prikolice. Vlasnici tih objekata ne žele to posebno da komentarišu, svesni da su ih gradili i postavili na tuđem zemljištu i bez valjane dokumentacije", rekao je Štetić.

Prema njegovim rečima, većina nelegalnih objekata i dalje je na obalama jezera, na zemljištu čiji je vlasnik Hidroelektrana "Pirot".

"Očekujem da iduće nedelje vlasnici preostalih objekata sami uklone svoje. Ukoliko to ne učine, kao što je najavio republički građevinski inspektor biće prinudno srušeni. Među tim objektima je i devet sagrađenih od čvrste građe", rekao je Štetić, dodajući da prinudno rušenje kreće najverovatnije od 1. novembra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Manjina vlasnika sama uklonila nelegalne objekte kod Pirota

Izvor: Kurir, 25.Okt.2008

PIROT, 25. oktobra 2008. (Beta) - Manjina vlasnika sama je uklonila nelegalne objekte na obalama Zavojskog jezera, kod Pirota, a inspekcija je najavila da će ukloniti preostale objekte. Rok za uklanjanje objekata istekao je juče, a svoje objekte uklonilo je 45 od 225 vlasnika. Republički inspektor...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.