Vlada usvojila medijske zakone

Izvor: NaDlanu.com, 27.Jul.2014, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada usvojila medijske zakone

Vlada Srbije usvojila je danas novi set medijskih zakona.

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport izjavio je ranije da će usvajanje seta medijskih zakona biti veliki pomak u usaglašavanju sa evropskim standardima najavljujući da će uskoro biti poznat izveštaj Evropske komisije o skriningu poglavlja 10 koje se odnosi na medijsku sferu.

"EU i EK žele da se implementira medijska strategija, a medijski zakoni su najvažniji alat za to", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je Davenport dodajući da je EK je komentarisala nekoliko nacrta i da bi, kako je tada rekao, bilo pozitivno da Vlada Srbije donese taj set zakona "što pre".

Prema njegovom mišljenju, set medijskih zakona rezultat je veoma široke javne debate tokom dve godine koju su i OEBS i zemlje članice EU podržavale sve vreme.

Izvor: B92

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Vlada usvojila medijske zakone

Izvor: RTS, 27.Jul.2014

Vlada Srbije usvojila je danas set medijskih zakona, potvrđeno je Tanjugu u Vladi...Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport rekao je juče da će usvajanje seta medijskih zakona biti veliki pomak u usaglašavanju sa evropskim standardima, najavljujući da će uskoro biti poznat izveštaj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.