Vlada stipendira 500 studenata za studije u inostranstvu

Izvor: BKTV News, 06.Dec.2014, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada stipendira 500 studenata za studije u inostranstvu

Vlada Srbije će, preko Fonda za mlade talente, stipendirati nastavak studija na master i doktorskim studijama u inostranstvu za skoro 500 akademaca, saopšteno je iz Ministarstvo omladine i sporta.

Fond za mlade talente je na sednici kojom je predsedavao ministar omladine i sporta Vanja Udovičić doneo odluku o dodeli stipendija za 495 studenata koji će školovanje nastaviti na vodećim svetskim univerzitetima.
„Skoro 500 studenata je od Vlade Republike Srbije, kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Fond za mlade talente, dobilo sredstva za nastavak školovanja na master i doktorskim studijama u inostranstvu. To je pokazatelj da Vlada itekako brine o mladim ljudima“, rekao je Udovičić.
Prema rečima ministra, nije mala suma koja je opredeljena za stipendije za inostranstvo.
„To je velika pomoć za te mlade ljude i njihove porodice. Na ovaj način pomažemo našim najtalentovanijim mladim ljudima, kako bi se nakon studija na najboljim univerzitetima vratili u Srbiju i svojim znanjem pomogli razvoj zemlje“, kazao je Udovičić.
Među univerzitetima na kojima će naši studenti nastaviti usavršavanje nalaze se i Kembridž, MIT, Kolumbija, Univerzitet u Tokiju, Univerzitetski koledž u Londonu i druge prestižne svetske obrazovne ustanove.
Svi stipendisti Fonda za mlade talente imaju ugovornu obavezu da se po završetku studija vrate u Srbiju i da ovde rade pet godina.
Visina stipendije po studentu iznosiće nešto više od 540.000 dinara za jednu akademsku godinu.
Na ovogodišnji konkurs Fonda za mlade talente za stipendije u inostranstvu prijavio se 571 kandidat.
Izvor: tanjug
The post Vlada stipendira 500 studenata za studije u inostranstvu appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.