Vlada poručuje državnoj upravi: Koristite društvene mreže

Izvor: RTS, 20.Nov.2015, 05:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada poručuje državnoj upravi: Koristite društvene mreže

Vlada Srbije preporučuje svim državnim i organima lokalne samouprave da u svom radu koriste komunikaciju na društvenim mrežama, piše dnevni list "Danas".
Kako se navodi u Smernicama za korišćenje društvenih mreža u državnoj upravi, koje je pripremila Direkcija za eUpravu Ministarstva državne uprave, čitava javna uprava je servis građana Srbije i u cilju redovnog, brzog i transparentnog informisanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << javnosti o radu javne uprave i institucija samostalno, trebalo bi da kreira interaktivnu i proaktivnu komunikaciju na društvenim mrežama.
U ovom dokumentu, koji se od danas nalazi na javnoj raspravi, ističe se da su glavne karakteristike društvenih mreža da su najefikasniji i najbrži izvor informacija.
Kada bi većina državnih organa koristila društvene mreže kao alat za komunikaciju sa građanima i za njihovo informisanje, navedeno je u Smernicama, to bi nesumnjivo dovelo do većeg poverenja u rad države.
"Nema sumnje da brzo, istinito i kontinuirano informisanje građana dovodi do povećanja poverenja, što stvara pozitivan stav prema državnom organu koji se na dobar način predstavlja i komunicira sa građanima na društvenim mrežama", napominje se u Smernicama.
Takođe se navodi da većina građana koja koristi smart telefone dobar deo vremena pretražuje svoje Fejsbuk, Tviter, Instagram ili naloge na nekoj drugoj popularnoj društvenoj mreži.
Prema podacima koje su izneli, u Srbiji ima 3,5 miliona korisnika Fejsbuka, 380.000 na Tviteru, 360.000 na Instagramu i dva miliona na Jutjubu. U Smernicama se nalaze i detaljna uputstva organima kako da otvore i održavaju svoje naloge na društvenim mrežama.
"Jedna od brojnih prednosti društvenih mreža sastoji se iz toga da kada želite nešto da predložite javnosti, a niste sigurni kako će ona na to reagovati, predlog prvo možete da iskomunicirate na društvenim mrežama", navodi se u preporuci.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.