Vlada pokrenula servis za sva pitanja oko promene naziva ulica

Izvor: RTS, 09.Feb.2019, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada pokrenula servis za sva pitanja oko promene naziva ulica

Građanima je od ove nedelje dostupan kontakt-servis na kojem mogu da postave sva pitanja u vezi sa ažuriranjem adresnog registra i promenom naziva ulica, adrese i zamene dokumenata, kao i da prijave institucije koje im traže novčanu naknadu za zamenu dokumenata, saopštila je Vlada Srbije.
Imejl adresa kontakt-servisa je: moja.adresa@gov.rs, a inicijativu za uspostavljanje adresnog registra pokrenula je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsednica Vlade Ana Brnabić, još kao ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu.
Adresni registar sadrži podatke o nazivima ulica i kućnim brojevima i jedan je od ključnih državnih registara.
Prema procenama, pre pokretanja ovog projekta više od tri miliona građana imalo je prijavljeno prebivalište u ulicama bez određenog kućnog broja, od čega je više od dva miliona bilo prijavljeno na adresama za koje nije određen ni naziv ulice.
"Ažuriranjem adresnog registra uvodimo red u državu i modernizujemo državnu upravu. Za projekat je izdvojeno oko pet miliona evra i želeli smo da obezbedimo da sva naselja u Srbiji dobiju tablice sa nazivima ulica i kućnim brojevima, kako bismo rešili situaciju koja je stvarala veliki broj problema građanima", izjavila je Brnabićeva.
U adresnom registru Srbije na početku prošle godine evidentirano je 54.859 ulica, a nakon ažuriranja utvrđeno je da nedostaje još 66.480.
Republički geodetski zavod je u decembru prošle godine izradio elaborate uličnih sistema u svim gradovima i opštinama u Srbiji.
Vlada apeluje na sve lokalne samouprave u Srbiji da imenuju sve ulice za koje su izrađeni elaborati, kako bi svojim građanima što pre obezbedili bolji i jednostavniji život.
U saopštenju se navodi i da je Vlada na prošlonedeljnoj sednici usvojila zaključak kojim se građani oslobađaju troškova izdavanja ličnih karata sa čipom i trajnih ličnih karata u slučaju upisivanja adrese prebivališta nakon utvrđivanja naziva ulica i kućnih brojeva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dostupan servis za sva pitanja u vezi s promenama naziva ulica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2019

Građanima je od ove nedelje dostupan kontakt servis na kom mogu da postave sva pitanja i nedoumice u vezi sa ažuriranjem adresnog registra i promenom naziva ulica, adrese i zamene dokumenata, kao i da prijave institucije koje im traže novčanu naknadu za zamenu dokumenata, podseća se danas u saopštenju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pokrenut servis „Moja adresa“

Izvor: DANuBeogradu.rs, 10.Feb.2019, 10:35

Vlada Srbije pokrenula je servis „Moja adresa“ – kontakt servis za sva pitanja u vezi sa promenama naziva ulica, adresa i zamene dokumenata. Ovaj servis služiće i da se prijave institucije koje traže novčanu naknadu za zamenu dokumenata. Mejl adresa kontakt servisa je: moja.adresa@gov.rs. Adresni...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.