Izvor: B92, 22.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada ispunila jedan zahtev

Beograd -- Vlada povećala plate jednoj kategoriji zaposlenih u psihijatrijskim ustanovama, zaposleni kažu da je ispunjen samo jedan zahtev.

Vlada je danas utvrdila osnovicu za obračun i isplatu plata za zaposlene koji dolaze u neposredan kontakt s pacijentima u psihijatrijskim ustanovama. Ti zaposleni su zapretili generalnim štrajkom ako im se ne poveća psihijatrijski dodatak 20 odsto i ako ne budu povećane plate nemedicinskom osoblju.

Vlada je odlučila da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osnovica poveća 20 odsto za zaposlene u specijalnim bolnicama za psihijatrijske bolesti u Novom Kneževcu, Vršcu, Kovinu, Gornjoj Toponici u Nišu, Lazi Lazareviću u Beogradu, Specijalnoj bolnici za bolesti zavisnosti u Beogradu, Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu u Beogradu i Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu.

Predsednik sindikata zdravstva i socijalne zaštite Nezavisnost Zoran Ilić izjavio je da će zaposleni u psihijatrijski ustanovama 2. marta stupiti u štrajk jer im je Vlada Srbije danas ispunila samo jedan zahtev.

Ilić je Beti kazao da zaposleni traže i povećanje plate za nemedicinski kadar, odnosno korekciju koeficijenata, kao i potpisivanje protokola o povećanju plata za sve zaposlene u zdravstvu.

On je, međutim, naveo da bi od štrajka verovatno odustali ukoliko bi se povećale plate nemedicinskog osoblja, a za ispunjavanje ostalih zahteva mogli bi da sačekaju formiranje Vlade.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.