Izvor: Blic, 16.Mar.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada garant dogovora

Vlada garant dogovora

BEOGRAD - Vlada Srbije garantuje da će ispoštovati sva obećanja data prosvetarima, a da je procenat povećanja plata maksimum koji je Vlada mogla da obezbedi u ovom trenutku. Međutim, tu nije kraj, jer se razrađuju platni razredi, čijim će uvođenjem biti unapređen materijalni položaj prosvetara, izjavio je juče pomoćnik ministra prosvete Žarko Mihailović i dodao da je Vlada ponudila svim sindikatima prosvetara da učestvuju u izradi platnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razreda.

On je potvrdio da prosvetari neće snositi posledice zbog štrajka, a da Vlada od prosvetara jedino zahteva 'regularni nastavni proces i da se školska godina posle šest godina završi normalno'.

- Protokol o prekidu štrajka koji su potpisali Vlada i sindikati prosvetara nije samo protokol, već dokument koji označava početak sistematske reforme školstva. Priprema za reformu školstva počinje već od ovog vikenda, kada će predstavnici Ministarstva prosvete voditi razgovore sa svojim kolegama iz Slovenije - rekao je Mihailović.

On je najavio da će Ministarstvo prosvete ubrzati proces izbora novih direktora po školama u Srbiji i da će politika biti isterana iz škola, a da će direktori biti stručni kadrovi koji će imati podršku lokalne vlasti.

Mihailović je na kraju rekao da će biti uvedeni platni razredi u svim javnim preduzećima gde Vlada daje novac za plate, kao i da će najverovatnije biti sedam platnih razreda. N.Č. Skuplje za studente

BEOGRAD - Žarko Mihailović, pomoćnik ministra prosvete zadužen za učenički i studentski standard, najavio je juče za 'Blic' da će od 1. aprila poskupeti stanarina u studentskim domovima i bonovi za ishranu u studentskim restoranima.

Prema njegovim rečima, akademci će od narednog meseca za stanarinu i ishranu morati da izdvajaju negde oko 900 dinara, što znači da će ove usluge u proseku poskupeti oko 200 odsto.

Studenti nova poskupljenja mogu očekivati početkom sledeće školske godine, jer će, kako nezvanično saznajemo, od 1. oktobra ukupna cena stanarine i ishrane biti u protivvrednosti 50 nemačkih maraka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.