Vlada donela odluku: Srbija podiže nivo borbene gotovosti!

Izvor: BKTV News, 03.Feb.2017, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada donela odluku: Srbija podiže nivo borbene gotovosti!

Alarmantna situacija!

Predsednik Saveta boračkih organizacija Republike Srbije Šasa Dujović pozdravio je danas odluku Vlade Srbije za podizanje nivoa borbene gotovosti vojske i policije povodom poslednjih događaja na Kosovu, ali i napore premijera Aleksandra Vučića da pregovorima reši situaciju.

"Poslednji događaji na Kosovu predstavljaju jedan od najozbiljnijih pritisaka koji albanski ekstremisti pokušavaju da izvedu", rekao je Dujović Tanjugu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << napominjući da situacija "može da eskalira i treba biti izuzetno oprezan".

Dujović smatra da je Vlada učinila odličan potez što je podigla nivo borbene gotovosti oružanih snaga jer, kako je naveo, za svaki slučaj treba sprečiti mogućnost bilo kakvog genocida ili zločina prema stanovništvu.

On je poručio da će ako bude trebalo, veterani braniti svoj narod, ali da pre svega pozdravlja mogućnost da se sve reši mirnim putem.

Vučić se obratio javnosti posle sastanka: Srbi, molim vas ostanite mirni, mi ćemo se boriti sa istinom!

"Kao ratnik i veteran pre svega podržavam Vladu Srbije i nastup premijera Vučića da do zadnjeg momenta pokuša da mirnim putem spase situaciju i narod", rekao je Dujović.

Prema njegovim rečima, narod na Kosovu je uznemiren, a njegovi veterani sa KIM, kojima je u svakodnevnom kontaktu, su zabrinuti za bezbednost svojih porodica.

NATO uputio alarmantno upozorenje: Situacija na Kosovu je veoma zabrinjavajuća! (FOTO, VIDEO)

Dujović je, takođe, kritikovao delovanje pojedinih sindikalnih organizacija vosjke i policije koje se u ovoj situaciji žale na ugroženost egzistencije i pokušavaju da, kako je naveo, nametnu problem kako vladi i tako i narodu, a na štetu stabilnosti države i bezbednosti našeg naroda na Kosovu i šire.

"Skup koji je Vojni sindikat zakazao za 11. februar dolazi u najgorem mogućem momentu za našu državu i ne mogu da se otmem utisku da iza toga, s obzirom da smo u preizbornom periodu, stoje ozbiljne politickce strukture koje, pod plaštom borbe za sindikalna prava, nameću ozbiljan politički problem državi kada nam nije potreban", naglasio je Dujović.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.