Vlada da ispuni obećanja prosvetarima

Izvor: Glas javnosti, 27.Maj.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada da ispuni obećanja prosvetarima

BEOGRAD - Sindikat obrazovanja Srbije (SOS) pozvao je juče ministra prosvete i predsednika vlade da ispune potpisani protokol sa sindikatima i da se izjasne o tome da li taj dokument uopšte važi.

Predsednik tog sindikat Branislav Pavlović kazao je na konferenciji za novinare da vlada i Ministarstvo finansija nisu ispunili nijednu stavku Protokola potpisanog sa sindikatima početkom februara.

"Otpremnine zaposlenima koji su otišli u penziju još nisu isplaćene, ili se sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << isplatama kasni. Taj problem najučestaliji je na teritoriji Vojvodine. Takođe, još nisu počele da se isplaćuju ni jubilarne nagrade za 2009. i 2010. godinu, koje bi prema Protokolu trebalo da budu isplaćene do kraja jula", rekao je Pavlović.

Prema njegovim rečima, nije ispunjeno ni obećanje da će plate prosvetara biti povećane ukoliko budžet bude veći za dva odsto, što se, kako je objasnio, već izvesno desilo.

"Ključno pitanje je da li potpisano za njih važi ili ne", kazao je Pavlović, dok je predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije Hadži Zdravko Kovač precizirao da je problem sa isplatom otpremnina najprisutniji u Vojvodini.

"Vlada je preuzela obaveze da isplati otpremnine za zaposlene koji su otišli redovnu penziju tokom 2009. i 2010. godine...Sva dosadašnja nastojanja da se to izmiri prema više od 800 vojvođanskih prosvetnih penzionera nisu uslišena", kazao je Kovač.

On je dodao da je o tom problemu razgovarao sa predstavnicima pokrajinskih vlasti, koji su mu odgovorili da ispunjenje tog zahteva nije u njihovoj nadležnosti već resornog republičkog ministarstva.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.