Vlada će pomoći preduzeću Prvi partizan

Izvor: S media, 15.Sep.2009, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada će pomoći preduzeću "Prvi partizan"

Vlada i njena nadležna ministarstva pomoći će da se sanira šteta i pokrene bezbedna proizvodnja u preduzeću "Prvi partizan". Pre deset dana u tragediji stradalo sedam, a povredjeno četrnaest radnika.

Potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladja Dinkić je rekao da će ovoj firmi, koja spada u red najboljih fabrika naše odbramene industrije, osim četiri miliona evra povoljnih kredita iz subvencionog programa Vlade, koje je fabrika već realizovala, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << uskoro biti obezbedjeno još dva miliona evra kredita bez kamate.

"Vlada će pomoći "Prvom partizanu" i u realizaciji programa investicija za narednu godinu, koji podrazumeva izmeštanje pogona iz podzemnih prostora", rekao je Dinkić.

Dinkić je dodao i da će poslovne banke kreditirati izgradnju novih hala, dok će država subvencionisati kamate, tako da će fabrika praktično imati beskamatni kredit.

Generalni direktor "Prvog partizana" Dobrosav Andrić rekao je da proces saniranja štete u ovoj fabrici i obnavljanje proizvodnje teku po planu i izrazio nadu da bi kompletna proizvodnja mogla da bude obnovljena sredinom oktobra.

Takodje, Andrić je potvrdio da je posle obnavljanaja proizvodnje u pogonu alatnice, tokom protekle sedmice, danas počeo sa radom i pogon pištoljske municije, čime je trenutno angažovano oko 35 odsto ukupne radne snage u ovoj fabrici.

Za pokretanje proizvodnje u takozvanoj "rupi" gde se dogodila tragedija, prema njegovim rečima, osim nove ventilacije potrebni su i odredjeni sertifakti o ispunjenosti uslova za bezbednu proizvodnu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.