Vlada Srbije prodaje 1.583 automobila

Izvor: RTS, 05.Feb.2015, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije prodaje 1.583 automobila

Vlada Srbije je odlučila na današnjoj sednici da, putem javnog oglasa, proda 1.583 putnička vozila koja su u svojini Republike Srbije.
Korisnici tih vozila su državni organi, javne službe i javne agencije i Uprava za zajedničke poslove republičkih organa, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima, prenosi Tanjug.

Precizirano je da će biti prodato 241 vozilo više >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i srednje kategorije starosti manje od sedam godina, 360 vozila srednje kategorija starijih od sedam godina i 982 vozila srednje i niže kategorije starija od sedam godina.
Računa se da će značajne uštede u budžetu biti ostvarene potpunom racionalizacijom korišćenja automobila, kao i smanjenjem troškova održavanja voznog parka.
Ova odluka je doneta radi sprovođenja programa ekonomskih ušteda i politike Vlade o odgovornom upravljanju sredstvima u javnoj svojini.
Vlada je uputila zahtev svim javnim preduzećima u Srbiji da primene ovakve mere uštede i da spisak službenih automobila hitno dostave Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vlada odlučila: Na prodaju 1.583 službenjaka

Izvor: Radio 021, 05.Feb.2015

Vlada Srbije odlučila je na današnjoj sednici da, putem javnog oglasa, proda 1.583 putnička vozila koja su u svojini Republike Srbije...Korisnici ovih vozila su državni organi, javne službe i javne agencije i Uprava za zajedničke poslove republičkih organa...Precizirano je da će biti prodato...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.