Vlada Srbije donela Strategiju razvoja veštačke inteligencije

Izvor: NovaEnergija.net, 11.Jan.2020, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije donela Strategiju razvoja veštačke inteligencije

Vlada Srbije donela je Strategiju razvoja veštačke inteligencije (VI) za period od 2020. do 2025. godine. Kako se navodi, implementacija strategije bi trebalo da rezultira ekonomskim rastom, unapređenjem javnih usluga, unapređenjem naučnog kadra i razvojem veština za poslove budućnosti.
Strategija je usklađena sa Evropskom inicijativom o veštačkoj inteligenciji i prva je takva u jugoistočnoj Evropi.
Mnogi od efekata VI već su vidljivi, pa se očekuje da će ova tehnologija >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << oblikovati razvoj svih segmenata privrede i društva, dodaje se u dokumentu:
– VI ima karakteristike tehnologije opšte namene, poput parne mašine, železnice ili električne struje, jer njena primena prožima sve oblasti privrede i društva i u mnogim od njih unosi revolucionarne promene.
Navodi se i da veštačka inteligencija može da unapredi i efikasnost rada javne uprave i kvalitet usluga koje država pruža građanima i privredi.
Razvoj veštačke inteligencije nosi sa sobom i određene izazove, pa se i sa tim ciljem pristupilo izradi strategije.
Izvor: eKapija
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.