Vlada Republike Srpske utvrdila Predlog zakona o objavljivanju rezultata popisa

Izvor: Vostok.rs, 07.Jul.2016, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Republike Srpske utvrdila Predlog zakona o objavljivanju rezultata popisa

Ovim zakonom uređuje se način obrade i objavljivanja rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine za teritoriju Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Rezultate popisa objavljuje Republički zavod za statistiku Republike Srpske prema Programu obrade podataka.

Program obrade podataka donosi Zavod nakon što se Prijedlog programa prethodno razmotri i usaglasi od Popisnog biroa Republike Srpske.

Programom obrade podataka uređuju se način obrade podataka i sadržaj obradnih tabela, a donijeće ga Zavod u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ovog zakona.

Rezultati popisa objaviće se u roku od šest mjeseci od dana stupanja na snagu ovog zakona.

Cilj donošenja ovog zakona je objavljivanje pouzdanih i metodološki ispravnih podataka iz popisa koji je sproveden 2013. godine za teritoriju Republike Srpske.

Vlada Srpske utvrdila je Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.