Vlada: Plaćeni dan za sahranu

Izvor: B92, 17.Nov.2009, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada: Plaćeni dan za sahranu

Beograd -- Vlada preporučila je svim poslodavcima u zemlji da zaposlenima omoguće plaćeno odsustvo na dan sahrane partijarha Pavla. I četvrtak dan žalosti u Beogradu.

Sahrana patrijarha Pavla je u četvrtak 19. novembra u 13 sati u manastiru Rakovica, a MUP je objavio da će na taj dan biti promenjen režim saobraćaja u glavnom gradu.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas proglasio je dan sahrane patrijarha Pavla za Dan žalosti na teritoriji grada Beograda. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Gradska uprava i javna preduzeća će organizovati nesmetano funkcionisanje i obavljanje svih poslova od interesa za grad i građane na dan sahrane, a zaposlenima će biti omogućeno da prisustvuje sahrani i odaju poštu patrijarhu, saopštila je Služba za informisanje grada Beograda.

"Apelujemo na poslodavce na teritoriji grada Beograda da na dan sahrane posebnim merama organizuju rad u svojim radnim organizacijama kako bi svim zaposlenima, koji to žele, bilo omogućeno da prisustvuju opelu i sahrani", stoji u saopštenju.

U saopštenju se kaže da su institucije dužne da državnu zastavu spuste na polovinu jarbola, a muzeji, pozorišta, bioskopi, mediji i organizacije koje imaju muzičko scenske programe dužni su da svoje sadržaje i programe prilagode Danu žalosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.