Izvor: B92, 16.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vize za Bugarsku uz olakšice

Beograd, Sofija -- Po ulasku u EU Bugarska će građanima SCG morati da uvede vize, ali radi se na tome da vizni režim bude što liberalniji.

Za ulazak u Bugarsku i boravak do 30 dana građanima Srbije i Crne Gore za sada nisu potrebne vize. Nacrtom sporazuma o viznom režimu koji treba da stupi na snagu ulaskom Bugarske u EU, predviđene su vizne olakšice za brojne kategorije građana SCG.

Kako je objavljeno na sajtu Vlade Bugarske, predviđeno je izdavanje viza pod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << privilegovanim uslovima i u kraćem vremenskom periodu za organizovane grupe turista, poslovne ljude i vozače autobusa i kamiona i službenike pošte. Te kategorije građana SCG moći će da traže vize više puta za godinu dana.

SCG nastoji da nacrt međudržavnog sporazuma o viznom režimu s Bugarskom bude blagovremeno pripremljen kako ne bi bilo iznenađenja po njenom ulasku u EU, rekao je Beti zamenik direktora Direkcije za razvoj, dijasporu i socijalne sporazume pri Ministarstvu spoljnih poslova SCG Vlado Ljubojević. Prema nacrtu sporazuma utvrđenog 5. januara ove godine, građanima Bugarske neće biti potrebne vize za ulazak u SCG za boravak kraći od 90 dana.

Bugarska očekuje da će punopravna članica EU postati 1. januara 2007.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.