Viz er otvara pet novih direktnih letova iz Beograda

Izvor: Studio B, 29.Mar.2011, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Viz er" otvara pet novih direktnih letova iz Beograda

Vodeća niskotarifna aviokompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi "Viz er" otvorila je još pet direktnih letova i najavila otvaranje operativnog centra u Srbiji

"Viz er" uvodi direktne letove iz Beograda za Brisel, Stokholm, Geteborg, Memingem u Nemačkoj i Ajndhoven u Holnadiji.

Mađarski "Viz er" će uvesti u svoju flotu novi avion "Erbas A320" za pet novootvorenih linija i na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" će prvi put svakog dana biti stacionirani jedan avion >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << strane aviokopanije radi prevoza putnika.

Mađarska aviokompanija će od danas leteti iz Beograda za Brisel dva puta nedeljno, Štokholm od 1. aprila tri puta nedeljno, Memingem od 2. aprila dva puta nedeljno i za Geteborg i Ajndhoven od 3. aprila dva puta nedeljno.

Taj avioprevoznik će imati sada ukupno devet linija iz Beograda, sa najnižom cenom karte u jednom pravcu za London od 2.465 dinara sa svim taksama, izjavio je na konferenciji za novinare u Beogradu izvršni direktor "Viz era" Jozef Varadi ističući da je to za skoro petinu niže od karte "Jat ervejza" za tu destinaciju.

Varadi je u Turističkoj organizaciji Srbije rekao da "Viz er" u Beogradu zapošljava trenutno 38 radnika, od kojih su 14 piloti i ostalo osoblje i najavio da će zbog otvaranja operativnog centra biti zaposleno oko 300 ljudi.

On je kazao da "Viz er" imao udeo od 42,22 odsto tržišta avioprevoza u Centralnoj i Istočnoj Evropi i dodao da ta kompanija želi da bude lider na srpskom tržištu.

Državni sekretar za vazdušni saobraćaj Srbije Miodrag Miljković je rekao da da će građani dobiti nove destinacije i mogućnost putovanja po nižim cenama i da se srpsko tržište aviosaobraćaja sve više otvara, u skladu sa evropskim Sporazumom o otvorenom nebu.

Početak rada 14. operativnog centra u Vilnusu u Litvaniji ta kompanija planira za april ove godine, a 15. centra u rumunskom Tirgu Murešu tokom juna.

"Viz er" već obavlja letova do Londona, Dortmunda, Rima i Malmea.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.