Izvor: TangoSix.rs, 10.Apr.2024, 07:02

Višenamenski borbeni avion Rafal: Od nedostatka porudžbina do navale naručilaca

Juče najavljenim potpisivanjem ugovora za nabavku višenamenskuh borbenih aviona Rafal, Srbija bi postala osmi inostrani korisnik ovog tipa vazduhoplova. Istovremeno, Srbija bi bila i drugi inostrani naručilac varijante F4. Prvi su 2021. bili Ujedinjeni Arapski Emirati koji su ih naručili i pre Francuza.
Daso trenutno ima obezbeđenu proizvodnju u narednih 10 godina.
Trenutno je, ako ne računamo potencijalnu srpsku narudžbinu, naručeno 229 Rafala, od čega 159 za izvoz i 70 za francuske Vazduhoplovne i kosmičke snage (ukupna narudžbina se popela na 234 aviona, prvi avioni F4 biće isporučeni 2027.). Od 159 izvoznih aviona, Egipat treba da dobije 31, Grčka 6 aviona,...

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.