Izvor: Blic, 05.Dec.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 500 učenika iz Srbije putuje u Nemačku

Evropski pokret u Srbiji je u okviru programa „Partnerstvo na delu” raspisao konkurs za sve srednje ekonomske škole iz Srbije koje žele da uspostave partnerstvo sa školama u Nemačkoj.

Zahvaljujući ovom programu, više od 500 učenika iz Srbije će dobiti priliku za sedmodnevnu posetu svojim vršnjacima u Nemačkoj.

- Na ovaj način će se usavršavati obrazovni sistem pošto će se deca upoznati sa sistemom rada u Nemačkoj, a videće i kako izgleda >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << život u toj zemlji jer će biti smešteni u njihovim porodicama. Takođe, u okviru ovog programa isti broj dece iz Nemačke će doći u posetu našim školama - kaže Vojislav Milošević, projekt menadžer Evropskog pokreta.

U programu ima mesta za trideset škola, ali je deset već prijavljeno. Nemačku su već posetili učenici Administrativno-birotehničke škole iz Niša, dok će konkurs za prijavu ostalih škola trajati do 2. februara. Na konkurs se mogu prijaviti sve škole iz Srbije koje imaju ekonomsko-birotehničke profile, a prijavljuje se putem formulara na sajtu www.partnerstva.emin.org.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.