Izvor: B92, 23.Mar.2011, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više nema rijaliti programa uživo

Beograd -- Rijaliti program u Srbiji od srede neće smeti da se emituju uživo. RRA najavila kazne za emitere koji ne pošuju obavezno upustvo Saveta.

Na snagu stupa obavezujuće uputstvo Republičke radiodifuzne agencije po kome emiteri više ne mogu da emituju rijaliti programe u direktnom prenosu.

Sa koliko dugim odlaganjem će rijaliti program biti prikazivan zavisi isključivo od emitera. RRA se neće libiti da protiv prekršilaca primeni kaznene mere, kaže za B92 zamenik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika Radiodifuzne agencije Goran Karadžić.

"To podrazumeva da nijedan TV emiter ne sme više uživo da pusti rijaliti program i podrazumeva nultu toleranciju RRA prema bilo kakvim ekscesima koji su do sada rijalitiji donosili. Svaka greška biće maksimalno sancionisana. Savet ima četri nivoa mera, opomena, javno upozorenje, privremeno oduzimanje dozvole do 30 dana i trajno oduzimanje. Sve moraju biti izrečene jedna po jedna, za ponovne prekršaje sve teža i teža mera, do one krajnje a to su trajno oduzimanje dozvole", kaže Karadžić.

Televizije Pink i Hepi obavestile su Savet RRA da su nabavile uređaji za odloženo emitovanje programa i da nameravaju da se pridržavaju obavezujućeg uputstva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.