Više hiljada gradjana i dalje odaje poštu patrijarhu

Izvor: S media, 17.Nov.2009, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više hiljada gradjana i dalje odaje poštu patrijarhu

Više hiljada gradjana nastavilo je i tokom popodneva da odaje poštu upokojenom poglavaru Srpske pravoslavne crkve, patrijarhu Pavlu, čiji su zemni ostaci u otvorenom kovčegu izloženi u Sabornoj crkvi.

Kolona gradjana, koji strpljivo i u miru čekaju u redu kako bi se poklonili senima patrijarha, proteže se od ulaza u Sabornu crkvu, Ulicom kralja Petra, Knez Mihajlovom do Ruskog cara.

Na ulazu u Sabornu crkvu, u kojoj crkveni velikodostojnici služe neprekidnu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << molitvu pred otvorenim kovčegom sa telom patrijarha, nalazi se knjiga žalosti u koje se gradjani upisuju.

U dvorištu hrama gradjani pale sveće za pokoj patrijarhove duše.

Saobraćaj u delu Ulice kneza Sime Markovića, u kojoj se nalazi Saborna crkva i zgrada Patrijaršije i dalje je obustavljen.

Patrijarh Pavle preminuo je u nedelju 15. novembra u 96. godini, a biće sahranjen u manastiru u Rakovici, u četvrtak, 19. novembra.

Sahrani će prethoditi zaupokojena liturgija u Spomen-hramu Svetog Save na Vračaru i opelo na platou ispred hrama, kojem će prisustvovati visoki predstavnici hrišćanskih crkava i drugih verskih zajednica, kao i veliki broj vernika iz Beograda i unutrašnjosti.

Povorka će krenuti od Saborne crkve prema Hramu Svetog Save ulicom Kneza Sime Markovića, Pop Lukinom, Brankovom, preko Zelenog venca i dalje Prizrenskom, Terazijama, ulicom Kralja Milana, Slavijom, Bulevarom oslobodjenja do Krušedolske ulice, gde će kovčeg biti iznet i prenet kroz park do Hrama Svetog Save.

Po završenom opelu u Hramu Svetog Save, povorka će se kretati Bulevarom oslobodjenja do Trošarine i dalje Crnotravskom, Borskom, ulicom Miška Kranjca i patrijarha Dimitrija do manastira Sv. Arhangela Mihajla u Rakovici.

U Srbiji je povodom smrti patrijarha Pavla trodnevna žalost.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.