Izvor: B92, 05.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vim Venders zatvorio FEST

Beograd -- Nemački režiser Vim Venders zatvorio je večeras u "Sava centru" filmski festival FEST 2006.

Venders je na zatvaranju kazao da je beogradska publika, tokom te manifestacije videla 75 filmova, a da je on za to vreme upoznao njen grad. "To je više nego vaših 75 filmova", rekao je Venders pred prepunom dvoranom "Sava centra" i dodao da je u Beogradu doživeo "neverovatnu ljubaznost i velikodušnost".

Proslavljeni režiser, autor filmova kao što su "Nebo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nad Berlinom", "Pariz Teksas", "Lisabonska priča" i "Buena Vista Social Club", primio je zatim poklon od umetničkog direktora FEST-a Miroljuba Vučkovića - sliku, čiji je autor Miodrag Varga, koju će, kako je rekao, "staviti u kancelariju". "Imam dosta tužnu obavezu - da zatvorim ovaj predivan festival", rekao je Venders, ali je pozvao publiku da nakon toga "odvoji vreme i za "76. film."

Potom je usledila projekcija Vendersovog filma "Kad prošlost zakuca", kojom je završen zvanični deo FEST-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.