Izvor: B92, 19.Apr.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veterani nastavljaju proteste

Beograd, Jagodina -- Predsednik Štrajkačkog odbora ratnih veterana Treće armijske oblasti Goran Jakovljević rekao je da će oni, nezadovoljni zaključima radne grupe Vlade, nastaviti proteste.

"Očevidno da je reč o pokušaju da se kupi vreme, a rezervisti obmanu", rekao je Jakovljević, kao i da su predstavnici štrajkačkih odbora Rasinskog, Jablaničkog, Nišavskog i Moravičkog okruga odlučili da od ponedeljka ili utorka nastave masovne proteste.

"U ponedeljak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ćemo prijaviti mirne proteste policiji i oni će u svim gradovima počinjati u pet minuta do 12", kazao je on.

Jakovljević nije isključio ni ponovni dolazak u Beograd, u naredni četvrtak.

On je kazao i da štrajk glađu desetak rezervista u kruševačkom Domu sindikata traje i da će i on biti nastavljen narednih dana, s tim što je, kako je rekao, nekolicina štrajkača morala da odustane iz zdravstvenih razloga.

Petrović: Dnevnice rezervistima urediti zakonom

Ministar pravde Dušan Petrović izjavio je da pitanje dnevnica rezervistima za period proveden u ratu na Kosovu i Metohiji 1999. godine, treba urediti zakonom.

"Bez zakona nije moguće učiniti bilo šta, a zakonom će biti uređeno i utvrđena ona prava koja je moguće da država, u vreme koje dolazi, može ispuniti", rekao je sinoć Petrović u Jagodini.

On je dodao da su ti ljudi žrtvovali živote i da imaju pravo na satisfakciju, navodeći da je moguće doneti takav zakon ako se saglase ratni veterani i predstavnici nadležnih ministarstva koji znaju koliko država ima novaca.

"Ne vidim način kako će država da reši ovo pitanje bez zakona", rekao je ministar i dodao da bi na taj nacin ono bilo trajno rešeno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.