Vesić: Sledećeg četvrtka o iskopinama

Izvor: RTS, 07.Nov.2018, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Sledećeg četvrtka o iskopinama

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će rekonstrukcija Trga Republike uskoro biti nastavljena, ali po izmenjenom projektu koji će omogućiti da iskopine budu dostupne javnosti.
Posle današnjeg sastanka u Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda precizirano je da će njihovi radovi trajati do sledećeg četvrtka, nakon čega će biti jasno saopšteno šta je tačno pronađeno na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Trgu, rekao je Vesić za RTS.

On je naveo da je danas spuštana sonda na četiri metra dubine, dokle dopire bedemi i kada Zavod bude završio posao radovi će moći da se nastave.
Vesić je dodao da se očekuje da iz Zavoda predlože kako da se nađeni ostaci sačuvaju, a da je za sada pretpostavka da je reč o Stambol kapiji, ali postoje i stručnjaci koji smatraju da su to ostaci Vitenberške kapije, koja je sagrađena i srušena u vreme Austrijanac.
"U svakom slučaju, znaćemo predlog Zavoda i u skladu s tim, projekat će biti izmenjen jer će otkopine biti sačuvane da bi građanima i turistima bile dostupne", rekao je Vesić, preneo je Beoinfo.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.