Vesić: Grad na predlog premijera pomaže Fondaciju Đinđić

Izvor: RTS, 14.Sep.2016, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Grad na predlog premijera pomaže Fondaciju Đinđić

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da "grad Beograd, na predlog premijera Srbije Aleksandra Vučića, pomaže rad fondacije Zoran Đinđić" i da će u ovoj godini odvojiti tri miliona dinara.
Goran Vesić je rekao da je Vlada premijera Vučića prva koja je pomogla rad fondacije Zoran Đinđić i da je za uspešan rad ove fondacije veoma važno da finansiranje bude sistematsko i uređeno, prenosi Beoinfo. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Dodaje da će se sa finansiranjem fondacije nastaviti u narednim godinama.
"Očekujemo da u tokom ovog meseca nastavi sa radom Odbor za podizanje spomenika Zoranu Đinđiću koji bi trebalo da usvoji predlog konkursa za rešenje spomenika koje će biti objavljeno tokom jeseni", rekao je Vesić i istakao da će potom umetnici iz zemlje i sveta imati nekoliko meseci da Komisiji predlože rešenje za spomenik.
Spomenik Zoranu Đinđiću trebalo bi da, prema predlogu premijera Aleksandra Vučića bude podignut na Studentskom trgu 12. marta 2018. godine na petnaestogodišnjicu Đinđićevog ubistva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.