Izvor: B92, 01.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselje do zore u Crnoj Gori

Podgorica -- Nova godina je u Crnoj Gori svuda dočekana u dobrom raspoloženju, a veselje je potrajalo do zore.

Svečanostima na gradskim trgovima, tradicionalnom pucnjavom i veseljem u kućama i ugostiteljskim objektima, građani Crne Gore proslavili su početak nove 2005. godine. Većina stanovnika slavlje su organizovali u svojim domovima, dok je u Podgorici, Rozajama , Herceg Novom, Bijelom Polju i još nekim crnogorskim opštinama, doček Nove godine organizovan je na gradskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trgovima.

Rekordna novogodisnja poseta zabelezena je na Žabljaku gde je oko 3.000 gostiju dočekalo Novu Godinu. Hercegnovljanima se u novogodissnjem slavlju pridružilo i oko 1.200 gostiju iz gradova Crne Gore i Srbije i oko 200 turista iz bivših jugoslovenskih republika koji su odseli u tamošnjim hotelima.

Sve televizije u Crnoj Gori imale su sopstveni novogodisnji program dok je Radio-televizija Crne Gore novogodisnji program po prvi put realizovala uživo i koji je trajao do tri sata posle ponoci.

U Kliničko bolničkom centru Crne Gore u prvim satima Nove godine rođene su tri bebe, a prva je bila žensko i do 12 sati rođeno je ukupno pet beba.

Penzioneri i mnogi zaposleni ušli su u Novu godinu bez primljenih penzija i plata, jer poslovne banke nisu imale novca za isplatu. Iz crnogorske Centralne banke je rečeno da su u pitanju samo "tehnički razlozi", pošto iz inostranstva nije dopremljena novčana gotovina na vreme.

U novogodišnjoj noći u Crnoj Gori dogodilo se 20 saobraćajnih nezgoda, saopšteno je iz policije, ali nije navedeno da li je bilo povredjenih. Tokom noći policajci su podneli više od 80 prijava za saobraćajne prekršaje, javlja dopisnik B92 iz Podgorice, Srđan Janković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.