Izvor: Blic, 19.Sep.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veronauka od 1. oktobra

Veronauka od 1. oktobra

BEOGRAD - Verska nastava za učenike prvih razreda osnovnih i srednjih škola počinje 1. oktobra, do kada đaci i roditelji treba da izaberu željeni predmet - saopšteno je juče u Vladi Srbije.

- Po sadašnjem zakonskom okviru učenici mogu pohađati versku nastavu ili građansku, i jedno i drugo, ili ništa, a ko ove godine izabere veronauku sledeće godine može se opredeliti za građansku nastavu - rekao je na pres konferenciji Gašo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Knežević, ministar prosvete. Sa načelnicima Ministarstva i u saradnji sa eparhijama u lokalnim sredinama prave se spiskovi veroučitelja.

Knežević je objasnio da će 'u imenovanju slušati glas crkve koja će birati veroučitelje', a on će samo dati svoj potpis.

Govoreći o preseljenju Univerziteta u Prištini, pomoćnik ministra za više i visoko obrazovanje Srbijanka Turajlić objasnila je da je Unmik dao garancije za bezbednost Kosovke Mitrovice, Zvečana i Gračanice, ali ne i za Zubin Potok i Štrpce na čemu Ministarstvo i dalje insistira.

Srbijanka Turajlić naglasila je da ova generacija budžetskih i sufinansirajućih studenata koji obnove godinu neće prelaziti u samofinansirajuće, dok će samofinansirajući i sufinansirajući koji ispune uslov za upis steći status redovnog studenta. S.S. Još jedan rok za upis

Ministarstvo prosvete i sporta zbog preostalih slobodnih mesta raspisalo je treći konkursni rok za upis na prvu godinu fakulteta, koji traje od 20. do 30 septembra. Konkurs će se sprovesti internim oglašavanjem po fakultetima, a svi zainteresovani kandidati moraće da polažu prijemni ispit.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.