Verkova pravosudna mafija

Izvor: Glas javnosti, 10.Avg.2009, 05:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verkova pravosudna mafija

KRAGUJEVAC - Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović uz pomoć najbližih saradnika na čelu sa gradskim menadžerom i glavnim stručnjakom za privredu i privatizaciju Vladom Vučkovićem, predsednikom okružnog suda Slobodanom Svilkićem i članom Gradskog veća za investicije i razvoj Nebojšom Vasiljevićem nastavio je sa sprovođenjem samovolje i sistematskim uništavanjem preostalih fabrika u ovom gradu, a sve zarad pribavljanja što veće materijalne koristi.

Zloupotreba >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << starih i dece

Načelnik Policijske uprave u Kragujevcu Ivan Đorović izjavio je za Glas javnosti da policija ima ovlašćenje da pruži asistenciju izvršnom organu, ali da oni to iz bezbednosnih razloga u petak nisu mogli da učine.

- Primena sile svakako nije najbolje rešenje jer ćemo tako samo potpiriti vatru - izjavio je Đorović i naglasio da je dovođenje dece i starih ljudi u dvorište fabrike od strane bivših radnika krajnje nehuman i nemoralan čin zbog čega mogu i krivično odgovarati. Prema njegovim rečima, uzurpatori bi se sigurno pola sata po izbacivanju vratili u krug fabrike čime se problem ne bi rešio.

Odluka suda nije ispoštovana

Još 1992. godine, protivzakonitom odlukom suda, od preduzeća „ABC kompani“ preoteta je kompletna firma sa zalihama u višemilionskoj vrednosti. Tužilaštvo je 1993. godine saopštilo da ne može ništa da uradi jer je situacija previše pravno zamršena, a u maju iste godine „ABC Stragarit“ izbrisan je iz sudskog registra, ali je odlukom Višeg privrednog suda ponovo upisan kao društveno preduzeće. Naime, ovaj sud je 1994. godine naložio da „Stragarit“ isplati uloženi novac „ABC produktu“ i da se „Stragarit“ vrati u prvobitno stanje kao društveno preduzeće što nikada nije učinjeno.

Slobodan Svilkic nije Predsednik Okruznog suda nego je samo istrazni sudija tog suda. Predsednik Okruznog suda je jos uvek Tomic. Sto se Svilkica tice on jeste mafijas i u uskoj sprezi je sa gradskim mocnicima i gradjevinskom mafijom u Kragujevcu. Javna je tajna da je on instruisao vlasnika nazovi Projekt biro ''ZALJEVSKI'' kako da postupa u predmetima koji se protiv njega vode u Kragujevackom sudu. Uklanjali su dokaze iz sudskog dosijea, svasta su radili samo da uzurpiraju donosenje presuda.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.