Verbić: Ako politička situacija buide zahtevala formiraćemo komisiju za Stefanovićev doktorat

Izvor: Blic, 16.Jun.2014, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbić: Ako politička situacija buide zahtevala formiraćemo komisiju za Stefanovićev doktorat

Beograd - Ministar prosvete Srđan Verbić nada se da neće morati da formira komisiju koja će se baviti doktorskom disertacijom ministra Nebojše Stefanovića, osim ako to, kao je rekao, politička situacija bude zahtevala.

- Lično, nadam se da neće biti takve komisije jer će to biti presedan i to znači da ministar zalazi u nešto što je posao univerziteta - rekao je Verbić, odgovarajući na pitanje da li izveštaj komisije Megatrenda, gde je doktroska teza i odbranjena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << može da bude diskutabilan.

Ali, kako je rekao, ako politička situacija to bude zahtevala, onda će ministar morati da napravi takvu komisiju. On je ponovio da se iskreno nada da neće.

- Univerzitetska komisija je rekla svoje o disertaciji ministra Nebojše Stefanovića i mi poštujemo odluku, ali ako postoje reakcije koje dovode u pitanje rad komisije, način na koji je dobijena akreditacija, o tome može da se razgovara ali kod reakreditacije univerziteta - rekao je Verbić i naveo da nije pročitao disertaciju ministra Stefanovića jer ga ta tema ne interesuje.

- Ministar jedva da stigne da pročita šta piše u novinama, a kamoli da stigne da pročita ceo doktorat - rekao je on .

On ipak nije, zbog situacije "ovakvih razmera" isključio mogućnost formiranja zajedničkog komiteta, komisije u kojoj bi bili Nacionalni savet za visoko obrazovanje, Komisija za akreditaciju...

- U ovom trenutku, komisija se ne formira - rekao je on odgovarajući na pitanje da li će Ministarstvo preko matičnih odbora pokrenuti pitanje doktrorske disertacije ministra Stefanovića.

Matični odbori mogu da reaguju na zahtev univerziteta, a Ministarstvo ne može da traži od univerziteta da pokrene tu proceduru, taj deo radi sam univerzitet, rekao je Verbić i naveo da postoje različita tumačenja šta je u čijoj nadležnosti.

- Nisam siguran da na primer Nacionalni savet za visoko obrazovanje tako nešto može da traži od ministra, to je pravno pitanje koje moramo da proverimo - rekao je Verbić novinarima.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Verbić: Moguće formiranje komisije za Stefanovićev doktorat

Izvor: Blic, 16.Jun.2014

Beograd - Ministar prosvete Srđan Verbić nada se da neće morati da formira komisiju koja će se baviti doktorskom disertacijom ministra Nebojše Stefanovića, osim ako to, kao je rekao, politička situacija bude zahtevala...- Lično, nadam se da neće biti takve komisije jer će to biti presedan i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.