Izvor: Danas, 03.Maj.2023, 08:36

Veran Matić o padu Srbije na indeksu slobode medija: Potrebno odmah da prestane zapaljiva retorika vlasti

„Bez obzira na napredak koji postoji kad je u pitanju procesuiranje zločina prema novinarima, posmatrano globalno, sloboda medija u Srbiji je u padu. U svakodnevnom životu, novinari su žrtve političkih napada, diskreditacije u medijima naklonjenima vlasti, kao i napada na društvenim mrežama, što je obično praćeno napadima u stvarnom životu”, naveo je u pisanoj izjavi Veran Matić, predsednik Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) povodom rezultata Indeksa medijskih sloboda za ovu godinu koju objavljuju Reporteri bez granica.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Matić (ANEM): U medijima u Srbiji zapaljiva retoriku i kampanja kroz provladine tabloide

Izvor: Beta, 03.Maj.2023

Predsednik Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) Veran Matić izjavio je danas da u medijima u Srbiji "imamo zapaljivu retoriku, neargumentovane diskredititacije i optužbe i kampanje kroz provladine tabloide", što su neki od razloga koji dovode do stalnog pada na Indeksu medijskih sloboda...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.