Veliki jubilej: Humanitarne akcije i radionice povodom 25. godišnjice diplomatskih odnosa Izraela i Srbije

Izvor: BKTV News, 24.Maj.2017, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki jubilej: Humanitarne akcije i radionice povodom 25. godišnjice diplomatskih odnosa Izraela i Srbije

Ambasada Izraela ove godine nizom događaja obeležava 25 godina od obnavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Izraela, kao i 69. godišnjicu proglašenja izraelske nezavisnosti.

Umesto tradicionalnog prijema uz prisustvo predstavnika Vlade i diplomatskog kora, ambasada će ove važne datume obeležiti humanitarnim akcijama u cilju pomoći institucijama za mlade i osobe sa hendikepom. Organizovaće i brojna predavanja eminentnih izraelskih stručnjaka kako bi sa Srbijom podelila >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << neka od izraelskih dostignjuća na polju inovacija, razvoja koncepta „pametnih gradova“, obrazovanja, osnaživanja žena na javnim funkcijama i prevencije narkomanije u osnovnim školama.

„Želja mi je da produbim snažno prijateljstvo i veze između Srbije i Izraela. Trudimo se da iz Izraela donesemo i sa Srbijom podelimo naša iskustva i znanja i da kroz posebne akcije pomognemo insitucije koje rade sa osobama sa hendikepom,“ kaže ambasadorka Izraela Alona Fišer-Kam. „Akcije kojima obeležavamo četvrt veka od obnavljanja diplomatskih odnosa samo su deo naših napora da saradnju učinimo vidljivijom, da budemo prisutni u što većem broju gradova Srbije i da pomognemo onima kojima je pomoć preko potrebna,“ naglasila je ambasadorka.

Jedna od prvih akcija, tokom maja meseca, bila je donacija Kreativno-edukativnom centru KEC za osobe sa intelektualnim i mentalnim teškoćama u Beogradu. Ambasadorka Izraela, Nj. E. Alona Fišer-Kam posetila je centar sa svojim saradnicima kako bi se upoznala sa radom i potrebama ove institucije, družila sa njenim korisnicima i dodelila donaciju. Humanitarna akcija se nastavila uručivanjem pomoći u vidu ležajeva „Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju Sremčica“. U razgovoru sa direktorkom ustanove Aleksandrom Trifković, ambasadorka je istakla da će se ambasada nastojati da i u budućnosti pomaže štićenike doma.

Ambasadorka Fišer-Kam će tokom juna posetiti Čačak i zajedno sa izraelskom kompanijom „Kavim“ uručiti donaciju ustanovi za dnevni boravak osoba sa posebnim potrebama „Zračak“ u vidu računarske opreme. Planirana je i poseta Specijalnoj školi „Vule Antić“ iz Vranja i predaja paketa pomoći koji uključuje didaktičku opremu, takođe u saradnji sa kompanijom „Kavim“.

U saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED) nedavno je u Skupštini grada Beograda organizovana radionica „Pametni gradovi – brendiranje i razvoj lokalnih turističkih ponuda“. Predstavnici lokalnih samouprava i turističkih organizacija imali su priliku da od Šeron Landes Fišer, direktorke za strategiju razvoja turizma grada Tel Aviva, saznaju kako da svoje gradove i opštine učine atraktivnijim mestom za život i rad i približe turističku ponudu mladim generacijama i preduzetnicima. Saradnja sa NALED-om se nastavlja i tokom juna, kada će u Somboru biti organizovana radionica na temu jačanja položaja žena u privredi i javnom životu sa gostujućim izraelskim predavačem.

Za jesen je planirano predstavljanje i implementacija specijalnog izraelskog programa za prevenciju narkomanije u osnovnim školama u saradnji sa vladinim institucijama, uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dve i po decenije od obnavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Izraela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2017

Ambasada Izraela ove godine nizom događaja obeležava 25 godina od obnavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Izraela, kao i 69. godišnjicu proglašenja izraelske nezavisnosti, saopšteno je iz te ambasade...Za razliku od prethodnih godina, umesto tradicionalnog prijema uz prisustvo predstavnika vlade...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.