Velika potraga za napadačima iz Plastika!

Izvor: Mondo, 31.Jan.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika potraga za napadačima iz "Plastika"!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da beogradska policija intezivno traga za počiniocima koji su ranili turskog državljanina u beogradskom klubu "Plastik" i da će to biti prioritet za organe gonjenja.

Zdravstevno stanje turskog državljanina koji je jutros ranjen trenutno je stabilno i pratiće se iz časa u čas, a sutra ga očekuje još jedna operacija, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Prethodno su Lončar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Stefanović i ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj posetili turskog državljanina (26), koji je rano jutros ranjen u pucnjavi u beogradskom klubu Plastik.

Lončar je novinarima rekao da je mladić zadobio ozbiljne povrede, da je operisan i nalazi se na intezivnoj nezi, a njegovo trenutno stanje je za sada stabilno.

Ministar zdravlja je takođe rekao da će se stanje povređenog pratiti iz časa u čas i da je za sutra planirana još jedna operacija.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo zdravlja je na vezi sa turskim Ministrstvom zdravlja sa kojim će se dogovrati o daljim koracima.

Stefanović je rekao da beogradska policija intezivno traga za počiniocima navedenog dela i izrazio nadu da će oni brzo biti uhvaćeni.

"Ovo će biti prioritet za organe gonjenja, jer je nedopustivo da se mladi ljudi koji dođu u Srbiju osećaju nebezbedno", rekao je ministar policije.

Država će, kako je istakao Stefanović, oštro reagovati, a najavio je i da će beogradska policija u narednom periodu više pažnja posvetiti bezbednosti u i ispred klubova.

"Svi koji misle da mogu da vade oružje po Beogradu i šenluče grdno se varaju", podvukao je Stefanović dodajući da će biti u kontaktu sa turskim Ministarstvom unutrašnjih poslova kako bi turske kolege bile upoznate sa svime što se čini u navedenom slučaju.

Turski amabasador je rekao da se o ranjenom državljaninu te zemlje vodi briga, kao što bi to bio slučaj i u Turskoj.

"Ne sumnjam da će počinioci biti uhvaćeni", rekao je Bozaj i zahvalio ministrima Lončaru i Stefanoviću.

Turski diplomata je, takođe, rekao da je pričao sa ranjenim mladićem, koji je bio u stanju da govori.

OVDE više pročitajte o napadu u beogradskom klubu  "Plastik".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.