Izvor: B92, 03.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vehabije napale vernike

Novi Pazar -- Dve osobe lakše su povređene kada su vehabije nasrnule na vernike i službenike u Arab-džamiji u Novom Pazaru.

Zbog sukoba i upotrebe vatrenog oružja, Arab-džamija je večeras zatvorena odlukom Islamske zajednice i tako će, kako je saopsteno, biti do daljeg. U saopštenju Medžlisa (opštinski odbor Islamske zajednice) navodi se da su oko 14 časova "vehabije nasrnule na vernike i službenike kako bi nametnuli svoj način obavljenja obreda". Dve osobe su lakše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povređene.

Detalji tog incidenta nisu saopšteni, a prema nezvaničnim informacijama agencije Beta, na hirurško odeljenje novopazarske bolnice primljena sa dve osobe sa lakšim povredama.

"Očekujemo hitnu reakciju nadležnih organa kako bi se objekat zaštitio od zloupotreba", navodi se u saopštenju. Novopazarska policija se za sada nije oglasila.

Vehabije se smatraju islamskim ekstremistima. Prepoznaju se po skraćenim nogavicama pantalona i dugim bradama. Njih desetak u aprilu prekinulo je koncert grupe "Balkanika" u centru Novog Pazara. Inače, stručnjaci smatraju da su oni na Balkanu marginalna grupacija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.