Izvor: B92, 10.Maj.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veći porezi na štetu umetnika

Beograd -- Usvojene izmene u Zakonu o porezu na dohodak građana, uticaće negativno na umetničko stvaralaštvo i rad umetnika, saopštilo je Ministarstvo kulture.

Ministarstvo kulture je ocenilo da Zakon o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, koji je stupio na snagu 8. maja, može ustanove kulture dovesti u poziciju nemogućnosti ispunjavanja umetničkih i finansijskih obaveza prema angažovanim saradnicima.

Izmene u Zakonu o porezu će negativno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uticati na umetničko stvaralaštvo i rad umetnika, te će predstavnici ministarstva nastojati da svim raspoloživim sredstvima zaštite položaj stvaralaca u Srbiji i utiču na zakonske promene koje se odnose na poboljšanje tog položaja, kaže se u saopštenju Ministarstva kulture.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.